دستیابی به امنیت غذایی، حفظ و بهره برداری پایدار منابع پایه و مهار تغییراقلیم درگرو طراحی نظامهای بهرهبرداری، مدیریتی، اقتصادی و اجتماعی است که قادر باشد مشارکت کلیه ذینفعان را جلب نموده، آنان را از ابتدای طراحی برنامهها در ابعاد ملی، منطقهای و محلی تا اجرا و بهرهبرداری دخیل نموده و فرصتهای اقتصادی و اجتماعی برابر را برایشان فراهم و پذیرش اجتماعی را با لحاظ خصوصیات جوامع بومی تسهیل نماید. لذا برنامه مدیریت، اقتصادی، اجتماعی و ترویجی به مباحث تحقيقات اقتصادي در زمينه هاي مختلف كشاورزي ، اعم از بازار، مديريت، بيمه، بهره وري، كارایي، ارزشيابي و...و آموزشي ترويجي ، شامل روش ها و الگوها، ارزشيابي برنامه ها، ارزيابي رسانه ها، انتقال يافته ها، سطح آگاهي و مهارت بهره برداران، شبكه و عوامل ترويجي و...و همچنين توسعه روستائي و مباحث اجتماعي، شامل مشاركت، تعاون، مسائل اجتماعي عشاير می پردازد.
- زنجیرههای ارزش محصولات کشاورزی و غذا