اسلایدر

بذر هیبرید جدید.jpg


محمودی.png

مجری طرح کلان: سیدباقر محمودی


نیاز و اهداف کشوری

اولویت ها

برنامه ها

پروژه ها

گزارشات نهایی


طرح کلان بذور هیبرید سبزی و صیفی

سبزی و صیفی.jpg


مستندات طرح

داده ها و شاخص های مربوطه به محصولات گروه سبزیجات در سطح کشور

اطلاعات مربوط به سطح، تولید و شاخصهای مختلف سبزیجات در کشور

5.jpg


نقشه پراکنش طرح های تحقیقاتی در دست اجرا

اهداف و سیاست ها

نیاز سالانه کشور به سبزی و صیفی( فضای باز، گلخانه) 19668 هزار تن تخمین زده شده است(سند امنیت غذائی) که برای رسیدن به این مقدار تولید نیاز به اتخاذ سیاست های حمایتی دولت از این محصول و رفع موانع و چالش های موجود در تولید سبزی و صیفی( فضای باز، گلخانه) می باشد. در سند ملی و راهبردی تحول امنیت غذائی شورای عالی انقلاب فرهنگی در افق 1410 کل تولید سبزی و صیفی( فضای باز، گلخانه) از 23137 به 25663 هزار تن پیش بینی شده تا درصد خوداتکایی از 6/117 به 4/122 درصد برسد. 
شایان ذکر است تولید بذر محصولات گلخانه ای در سال1400 به 30 میلیون عدد رسیده و پیش بینی می شود در افق 1410 تولید بذر خیار گلخانه ای، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان و ملون به 1100 میلیون عدد برسد. در این افق پیش بینی شده است 100 درصد محصولات سبزی و صیفی با قابلیت نشاء بصورت نشاء کاری کشت شوند. بر مبنای میزان و ارزش واردات و همچنین سطح زیر کشت، گیاهان گوجه فرنگی، خیار، فلفل، بادمجان، پیاز و هندوانه جزو مهمترین اولویتهای تولید بذر هیبرید در کشور می باشند

اهداف اجرایی:
•    افزايش ضريب خوداتكايي سبزی و صیفی( فضای باز، گلخانه) از 6/117 به 4/122 درصد در افق 1410
•    افزایش صادرات سبزی و صیفی از 3470 به 4698 هزار تن در افق 1410  
•    افزايش توليد کل تولید سبزی و صیفی( فضای باز، گلخانه) از 23137 به 25663 هزار تن در افق 1410 
•    افزایش عملکرد سبزی و صیفی در شرایط آبی از حدود 7/27 به 6/37 تن در هکتار و در شرایط دیم از 7/10 به 6/12 تن در هکتار وبرای سیب زمینی در شرایط آبی از 2/34 به 47 تن در هکتار در افق 1410
•    افزایش ضریب خوداتکایی در بذر سبزی و صیفی به 60 درصد در بازه زمانی تا سال 1404
•    تامین کامل بذر غیر هیبریدی سبزی و صیفی مورد نیاز کشور 
•    تولید بذر هیبرید گلخانه ای تا سقف یک میلیارد عدد تا سال 1410 
•    انتقال دانش و فناوری مورد نیاز بذر هیبرید کلیه گونه های گیاهی که به عنوان سبزی و یا صیفی در ایران کشت می شوند.
•    بهره برداری از ژرم پلاسم گونه های سبزی و صیفی بومی که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند
•    افزايش راندمان مصرف آب مزرعه برای سبزی و صیفی از 3/0 به 55/0 کیلوگرم در متر مکعب و برای شرایط گلخانه از 17/4 به 44/5 کیلوگرم در متر مکعب و افزایش راندمان مصرف سايرنهاده ها
•     افزايش عملكرد در واحد سطح ازطريق استفاده از بذرگواهي شده ازارقام مناسب هرمنطقه، بهبود مديريت مزرعه، افزايش ضريب مكانيزاسيون و...
•    سیاستهای اجرایی:
•    حمایت از بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه اصلاح و تولید بذر سبزی و صیفی
•    تسهیل در دسترسی متخصصین اصلاح نباتات به ژرم پلاسم موجود در بانکهای ژن ایران
•    محدودیت در واردات بذر مشروط به تولید ارقام مورد پسند کشاورزان در داخل کشور
•    ترویج و تبلیغ ارقام ایرانی سبزی و صیفی 
•    ارایه تسهیلات به منظور سرمایه گذاری در صنعت بذر
•    مبارزه با قاچاق و واردات غیر قانونی بذر

 


سطح زیرکشت

7.png


موسسات و مراکز دست اندر کار طرح

                    موسسات

هیبرید سبزی و سیفی.jpg


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0