ضایعات کشاورزی_6384929145960519020.jpg


دکتر میرمجیدی.jpg

مجری طرح کلان: عادل میرمجیدی هشتجین

نیاز و اهداف کشوری

اولویت ها

برنامه ها

پروژه ها

گزارشات نهایی


کاهش ضایعات

اهداف و سیاست ها

میزان تلفات/ضایعات محصولات کشاورزی( درصد از کل تولید محصولات داخل کشور) 3/30 درصد ( معادل 2/30 میلیون تن سالیانه برآورد شده است ( مقدار بقایا در نظر گرفته نشده است)، پیش بینی می شود این میزان در افق 1410 با کاهش 50 درصدی به 15 میلیون تن برسد. کاهش تلفات/ضایعات در مرحله تولید از 12 به 6 درصد، در محله جابجایی و انبار داری از 16 به 8 درصد، فراوری و بسته بندی از 7 به 5/3 درصد ، توزیع و بازار رسانی از 7 به 5/3 درصد و در مرحله مصرف از 10 به 5 درصد پیش بینی شده است(سند امنیت غذائی).

 

اهداف اجرایی:

· کاهش تلفات/ضایعات محصولات کشاورزی از  2/30 به 15 میلیون تن در افق 1410

·  افزايش محصولات كشاورزي فرآوري شده درراستاي دستيابي به امنيت غدايي، اشتغال و افزايش صادرات غيرنفتي با رويكرد كاهش ضايعات و اولويت زنجيره هاي توليد در بخش كشاورزي

· افزايش بهره وري واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي و بازسازي و نوسازي آنها با رويكرد حفظ محيط زيست ومنابع

 

سياستهاي اجرايي:

ايجاد سازوكار مناسب در جهت توازن ظرفيتهاي توليدي بالادستي ( بخشهاي زراعي و باغي، دام، طيور و شيلات) با پايين دست ( ظرفيتهاي توليدي صنايع تبديلي ) متناسب با موقعيت جغرافيايي ( قطب هاي كشاورزي ) و مقياس اقتصادي توليد

· آگاهي بخشي لازم به متقاضيان سرمايه گذاري و اعلام اولويت هاي استاني

· اعمال نرخ ترجيحي سود تسهيلات بانكي بخش كشاورزي براي طرح هاي صنايع تبديلي

· ساماندهی و تجهیز و نوسازی و اصلاح ساختار مکانیزاسیون کشاورزی به ویژه ماشین‌های مناسب برداشت و همچنین بهبود، تقویت و استقرار سیستم حمل و نقل اختصاصی محصولات کشاورزی به منظور کمک به برداشت، حمل و جابه‌جائی محصولات کشاورزی

· اعطاي تسهيلات ارزان قيمت براي بازسازي و نوسازي واحدهاي توليدي با اولويت بهينه سازي مصرف انرژي وحفظ صيانت ازمحيط زيست

· حمايت ازايجاد و گسترش علميات پس از برداشت و توسعه انبارهاي فني و سردخانه ها

· هماهنگي با زیربخش هاي مرتبط در بخش كشاورزي جهت تشويق كشاورزان به ايجاد تشكل و سرمايه گذاري درصنايع تبديلي

· پشتيباني از ايجاد موسسات مشاوره اي وكلينيك هاي صنايع غدايي

· اتصال، ارتباط، همكاري و هم افزايي بين بنگاه هاي بزرگ وكوچك صنايع غذايي از طريق تشكيل خوشه ها، شبكه ها و انجام فعاليت هاي برون سپاري

· حمايت از توسعه و تصويب برندهاي ملي و برگزاري نمايشگاههاي داخلي و بين المللي صنايع تبديلي وغدايي

· هماهنگي با مراكز تحقيقاتي مرتبط به منظور رفع نيازهاي تحقيقاتي بخش

· استفاده از ابزارهاي تشويقي براي گسترش واحدهاي تحقيق و توسعه و استاندارد نمودن محصولات و سيستم هاي توليدي

· برنامه ريزي و اجراي دوره هاي آموزش بهره برداران و مديران صنايع تبديلي و غذايي

· بازنگری و تدوین دستورالعمل نگهداری و مصرف مواد غذایی فله و بسته‌بندی، گیاهان دارویی و خوراکی‌های آماده با توجه به هر محصول و ترویج آن بین مصرف‌کنندگان


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0