وزارت جهاد کشاورزي به عنوان مهمترين متولي توليد محصولات کشاورزي و مواد اوليه غذايي جامعه است که نقش بهسزايي در ارتقاء امنيت غذايي و بهبود تغذيه و توسعه پایدار کشور دارد. امنیت غذائی دارای چهار مولفه اصلی موجود بودن غذا، دسترسی به غذا، سلامت غذا، و تاب آوری است که در تامین امنیت غذایی مولفه عرضه غذا یا موجود بودن آن از بعد تولید داخل، ايمني غذا و غني بودن غذا مربوط به بخش کشاورزی است. در بعد کمیت غذا، نوع و حجم محصول تولیدی که خود را در دو موضوع بهنژادی و بهزراعی تولید نشان می دهد، در بعد کیفیت غذا، مغذی بودن و سلامت محصول از نظر عاری بودن محصول تولیدی از عناصر آلاینده و باقیمانده ها، از بعد دسترسی به غذا، مسائل پس از برداشت از تازه خوری، فرآوری محصول تولیدی و انبارداری و انبارمانی را در بر میگیرد و نهایتاً در بعد اقتصادی بودن غذا و تقویت قدرت خرید که معیشت را مد نظر قرار میدهد، کاهش تلفات و ضایعات، بهرهگیری از پسماند و بقایای گیاهی و جانوری و افزایش بهره وری نهاده ها و کاهش هزینه های تولید را شامل می شود. بدین ترتیب، بایستی زمینه های بهبود، ارتقاء و ساماندهی آنها در برنامه های پژوهشی، آموزشی، ترویجی و اجرائی فراهم گردد تا منجر به ارتقاء امنیت غذائی افراد جامعه با هرگونه معیشت گردد. در این برنامه ابعاد پژوهشی، آموزشی و ترویجی، تولید فناورانه، ثبت، گواهی در چهار حوزه محوصولات کشاورزی به شرح زیر تبیین می شود
1- امنیّت غذایی در حوزۀ محصولات زراعی
2- امنیّت غذایی در حوزۀ محصولات باغی
3- امنیّت غذایی در حوزۀ محصولات دامی و طیور
4- امنیّت غذایی در حوزۀ محصولات شیلاتی و آبزیان